jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Chrzanowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Danie polecam zwłaszcza w okresie Świąt Wielkanocnych. Roladki schabowe zawsze pysznie smakują, elegancko wyglądają, a do tego nie są trudne do wykonania!

Chrzanowe roladki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrzanowe roladki

 

 

Sposób przygotowania:

Chrzanowe roladki
Schab dzielimy na 6 porcji. Każdy kawałek cienko rozbijamy. Oprószamy z dwóch stron świeżo mieloną solą i pieprzem. Odstawiamy na bok i przygotowujemy nadzienie. Orzechy mielimy i przekładamy do miski. Dodajemy do nich jajko, masło oraz starty chrzan. Masę dokładnie miksujemy, by składniki dobrze się połączyły. Gotowe nadzienie dzielimy na 6 porcji. Każdą z porcji wykładamy na przygotowane kotlety. Masę równo rozsmarowujemy na przygotowanych porcjach mięsa. Następnie zawijamy brzegi i zwijamy roladki. Tak przygotowane panierujemy. Obtaczamy je kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Gotowe smażmy z każdej strony do zrumienia na rozgrzanym tłuszczu. 
Chrzanowe roladki
porcje mięsa rozbijamy i przyprawiamy do smaku
Chrzanowe roladki
Składniki nadzienia umieszczamy w misce i mieszamy
Chrzanowe roladki
Nadzienie wykładamy na mięso. Zwijamy roladki
Chrzanowe roladki
Uformowane roladki panierujemy i smażymy z wszystkich stron