VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Chrzanowe żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie miałam pomysłu na obiad. Przejrzałam zamrażarkę i wyciągnęłam żeberka. Doprawiałam przyprawami, chrzanem, keczupem i tak oto powstał pyszny obiad!

Chrzanowe żeberka

Składniki:

Chrzanowe żeberka

 

  • 500 g żeberek
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1 łyżka sosu sojowego (ciemnego)
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • Przyprawa do żeberek
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Chrzanowe żeberka
Żeberka myjemy o osuszamy. Przyprawiamy przyprawą do żeberek. W osobnej miseczce mieszamy chrzan, sos sojowy, keczup, koncentrat pomidorowy, pieprz. Dokładnie mieszamy i zalewamy żeberka. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 1 godzinę w 200*C. po upieczeniu powstaje nam smaczny chrzanowo-keczupowy sos.