Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Chuda wołowina gotowana z włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dużo białka i żelaza

Chuda wołowina gotowana z włoszczyzną

Składniki:

Chuda wołowina gotowana z włoszczyzną

 

  • 400 g zbitych małych kotlecików z chudej wołowiny
  • 2 pokrojone na ósemki cebule (200 g)
  • obrana i pokrojona w grube plasterki włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler i por) (400 g)
  • 4 całe ząbki czosnku
  • Listki laurowe
  • Ziele angielskie
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Chuda wołowina gotowana z włoszczyzną

Kotleciki z wołowiny włóż do małej ilości lekko osolonej wrzącej wody, dodaj cebule i całe ząbki czosnku. Kiedy mięso będzie miękkie dodaj włoszczyznę i gotuj jeszcze 10 minut.

Na talerzu obok każdego kotlecika ułóż plasterki ugotowanej włoszczyzny.


  171 kcal/1 porcję.


Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla cukrzyków.


Tagi:

wołowina