Sposób przygotowania:
churros
Wode zagotowac z maslem, cukrem, sola do momentu rozpuszczenia sie masla i cukru. Do wrzatku dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ucierac lyzka drewniana, az ciasto bedzie odstawac od brzegow naczynia. Ostudzic.
Wbijac jajka, miksujac. Ciasto powinno byc gladkie i geste. Nakladac do rekawa cukierniczego z koncowka w ksztalcie gwiazdki. Tluszcz rozgrzac, wyciskac churros odl. ok. 12 cm. smazyc na zloto-brazowy kolor z kazdej strony. Osuszyc na bibulce i obsypac cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Wbijac jajka, miksujac. Ciasto powinno byc gladkie i geste. Nakladac do rekawa cukierniczego z koncowka w ksztalcie gwiazdki. Tluszcz rozgrzac, wyciskac churros odl. ok. 12 cm. smazyc na zloto-brazowy kolor z kazdej strony. Osuszyc na bibulce i obsypac cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
kinga
Mirka227
5!!!
Natala1210
PaniAnia
Alita