luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

churros

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Wyczekiwany przepis na Churros, znalazlam na blogu-Moje wypieki-zrobilam z malymi zmianami.

churros

Składniki:

churros

 

  • 240 ml. wody
  • 50 gram masla
  • 2 lyzki cukru
  • szczypta soli
  • 1 1/8 szklanki maki pszennej
  • 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • cukier+cukier waniliowy
  • tluszcz do smazenia (ja dalam olej)

Sposób przygotowania:

churros
Wode zagotowac z maslem, cukrem, sola do momentu rozpuszczenia sie masla i cukru. Do wrzatku dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ucierac lyzka drewniana, az ciasto bedzie odstawac od brzegow naczynia. Ostudzic.
Wbijac jajka, miksujac. Ciasto powinno byc gladkie i geste. Nakladac do rekawa cukierniczego z koncowka w ksztalcie gwiazdki. Tluszcz rozgrzac, wyciskac churros odl. ok. 12 cm. smazyc na zloto-brazowy kolor z kazdej strony. Osuszyc na bibulce i obsypac cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.