Sposób przygotowania:
Meksykańskie pączki Churros
W garnku zagotować wodę, masło, cukier, sól, do momentu roztopienia się masła i rozpuszczenia cukru. Do wrzątku wsypać przesianą z cynamonem mąkę i ekstrakt z wanilii. Zdjąć z palnika, ucierać drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia. Ostudzić. Do wystudzonej masy wbijać jajka, jedno po drugim, dokładnie miksując po każdym dodaniu do uzyskania gładkiej i gęstej masy. Przygotować rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdki i przełożyć do niego ciasto. Na rozgrzany olej wyciskać churros o długości około 10-12 cm, smażyć po 2 minuty z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Osuszyć na bibułce, obsypać cukrem i cynamonem. Przygotować sos. Truskawki wcześniej i zmiksować na gładką masę. Nie ma potrzeby dodawania cukru, pączki są słodkie. Churros wyłożyć na talerz lub papierowych rożków i podawać z truskawkowym sosem. Smacznego :)