Sposób przygotowania:
Torcik cappuccino z cytrynowym akcentem
Biszkopt: Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 10 minut. Do ubitych z cukrem jajek dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i posypanej mąką średniej tortownicy (ok. 22 cm). Biszkopt piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Upieczony biszkopt wyjąć na czystą ściereczkę i dobrze ostudzić. Ostudzony biszkopt ponownie umieścić w blaszce. Z cytryny wycisnąć sok. Dodać do niego 3 łyżeczki cukru i 2-3 łyżki wody. Dokładnie wymieszać. Ponczem nasączyć biszkopt. Mleko zagotować. Zalać nim proszek cappuccino,dokładnie wymieszać. W gorącym cappuccino rozpuścić żelatynę, lekko przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder i cappuccino z żelatyną. Dokładnie wymieszać. Masę wylać na biszkopt, wyrównać powierzchnię. Odłożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Tężejącą galaretkę dodać do kefiru, dokładnie wymieszać, wylać na masę cappuccino. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem można torcik posypać np. kakao rozpuszczalnym.