Sposób przygotowania:
Ciacho karmel, tiramisu i bita śmietana
Przygotowujemy biszkopt: ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy powoli żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Formę do pieczenia wykładamy papierem, nakładamy masę biszkoptową, pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w temp 160stopni. Gotowy biszkopt odstawiamy do wystudzenia.
Przygotowujemy górę:
1. Miksujemy mleko z masą tiramisu do uzyskania konsystencji kremu.
2. Nakładamy na wystudzony biszkopt.
3. Układamy krakersy.
4. Masę kajmakową.
5. Krakersy.
6. Ubijamy śmietankę z cukrem i śmietan fixem, układamy na wierzch całego ciasta.
Ciasto gotowe! :) Przed podaniem posypujemy kakaem lub czekoladą w proszku. Smacznego!!!
Formę do pieczenia wykładamy papierem, nakładamy masę biszkoptową, pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w temp 160stopni. Gotowy biszkopt odstawiamy do wystudzenia.
Przygotowujemy górę:
1. Miksujemy mleko z masą tiramisu do uzyskania konsystencji kremu.
2. Nakładamy na wystudzony biszkopt.
3. Układamy krakersy.
4. Masę kajmakową.
5. Krakersy.
6. Ubijamy śmietankę z cukrem i śmietan fixem, układamy na wierzch całego ciasta.
Ciasto gotowe! :) Przed podaniem posypujemy kakaem lub czekoladą w proszku. Smacznego!!!
andzia67
mirkakropka
Lady Marmolada
Sarenka
msewka