Sposób przygotowania:
Ciacho Toffi
Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka. Powoli wsypywać obie mąki przesiane z proszkiem i delikatnie mieszać drewniana łyżką.Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku w 180 stopniach. Masa budyniowa:Ugotować 3 budynie wg przepisu na opakowaniu w 1l mleka.(można dosłodzić, jeśli ktoś lubi bardzo słodko.;]). Toffi.Mleko gotować z cukrem i cukrem waniliowym(trwa to dość długo) aż masa stanie się dość gęsta. Następnie wystudzić i utrzeć z masłem. Upieczony biszkopt przekroić na dwa placki. pierwszy placek nasączyć wodą wymieszaną z cukrem i aromatem, ułożyć na to wystudzony budyń, przykryć drugim plackiem i rozsmarować masę toffi.;) można posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi.
misia53
msewka
Kamila123