Sposób przygotowania:
Ciacho z marcheweczką Roxi
Nagrzać piekarnik do 175 st.C. Natłuścić i obsypać maką formę 20x30 cm.
W średniej wielkosci misce przesiać razem makę, sodę, sól i cynamon. Odstawić.
W dużej misce wymieszać jajka, maślankę, olej, cukier i wanilię. Dobrze wymieszać. Dodać mieszankę z mąki i dobrze wymieszać.
W średniej wielkości misce wymieszać marchewkę, kokos, orzechy, ananasa i rodzynki.
Za pomocą dużej drewnianej łyżki lub mocnej trzepaczki dodać do masy mieszankę z marchewki i dobrze wymieszać.
Wylać do przygotowanej formy i piec 1 godzinę. Sprawdzić patyczkiem.
Odstawić do wystygnięcia na co najmniej 20 minut przed podaniem.
W średniej wielkosci misce przesiać razem makę, sodę, sól i cynamon. Odstawić.
W dużej misce wymieszać jajka, maślankę, olej, cukier i wanilię. Dobrze wymieszać. Dodać mieszankę z mąki i dobrze wymieszać.
W średniej wielkości misce wymieszać marchewkę, kokos, orzechy, ananasa i rodzynki.
Za pomocą dużej drewnianej łyżki lub mocnej trzepaczki dodać do masy mieszankę z marchewki i dobrze wymieszać.
Wylać do przygotowanej formy i piec 1 godzinę. Sprawdzić patyczkiem.
Odstawić do wystygnięcia na co najmniej 20 minut przed podaniem.
msewka