Sposób przygotowania:
Ciasteczka budyniowe
Masło ucieramy z cukrem pudrem, cukrem trzcinowy oraz szczyptą soli. Dodajemy po jednym żółtku oraz mleko skondensowane. Następnie partiami wsypujemy proszek budyniowy oraz przesianą mąkę. Miksujemy tylko do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto dajemy do woreczka i wkładamy na godzinę do lodówki.
Zimne ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 st. przez około 10-12 minut. Studzimy.
Na połowę ciastek nakładamy porcję marmolady i przykrywamy drugim ciastkiem.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Robimy dekoracyjne wzorki na górze ciastek. Całość można posypać dowolną posypką.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Zimne ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 st. przez około 10-12 minut. Studzimy.
Na połowę ciastek nakładamy porcję marmolady i przykrywamy drugim ciastkiem.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Robimy dekoracyjne wzorki na górze ciastek. Całość można posypać dowolną posypką.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.