Sposób przygotowania:
Ciasteczka cynamonowe z syropem klonowym
Masło podgrzać i wymieszać z syropem klonowym. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cynamonem i cukrem (przez nieuwagę cynamon dodałam na końcu). Dodać jajo i przestygnięte masło z syropem klonowym, wyrobić gładkie ciasto. Ciasto rozwalkowac na grubość ok 0,5 cm na posypanej mąką stolnicy i wykrawać dowolne kształty. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę zachowując odstęp, bo ciastka nieco urosną i piec przez ok 5-10 minut w 170-180 stopniach, kontrolując czas pieczenia (zależny od rodzaju piekarnika). Studzić na kratce i przechowywać w zamkniętym pojemniku. Ciastka po upieczeniu były nieco twarde, ale zmiękły następnego dnia.
luna
ciamciaramcia
Sarenka
Pewnie, że mogą :)