Sposób przygotowania:
Ciasteczka dyniowe
Dynię upiec w piekarniku. Przestudzić i obrać ze skórki. W garnuszku zagotować mleko owsiane z daktylami. Zdjąć z ognia, dodać olej kokosowy by się rozpuścił. Do przestygniętego dodać upieczoną dynię i dokładnie zblendować.
Do przestygniętego dodać mąki i proszek do pieczenia. Formować kulki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Spłaszczyć je stempelkiem. Piec około 18-20minut w 180stopniach. Na środek po przestygnięciu wlać domową czekoladę i przestudzić.
Czekolada:
Olej roztopić w kąpieli wodnej, dodać ksylitol i kakao. Dokładnie wymieszać.
Do przestygniętego dodać mąki i proszek do pieczenia. Formować kulki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Spłaszczyć je stempelkiem. Piec około 18-20minut w 180stopniach. Na środek po przestygnięciu wlać domową czekoladę i przestudzić.
Czekolada:
Olej roztopić w kąpieli wodnej, dodać ksylitol i kakao. Dokładnie wymieszać.
SylaUla