alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasteczka dyniowe z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka dyniowe z orzechami włoskimi

Ciasteczka dyniowe z orzechami włoskimi

Składniki:

Ciasteczka dyniowe z orzechami włoskimi

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka dyniowe z orzechami włoskimi
Wymieszać sypkie składniki (poza bakaliami). Utrzeć masło z cukrami. Dodać jajko, puree i ekstrakt waniliowy. Zmiksować. Wymieszać z sypkimi składnikami. Dodać rodzynki i orzechy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką formować ciastka. Piec w temp. 180 st. C przez 18 minut. Wyjąc, pozostawić do ostygnięcia na blaszce.