Sposób przygotowania:
Ciasteczka guziki
Do miski miksera z nożami do siekania włożyć wszystkie składniki na ciasteczka. Margarynę należy posiekać. Pulsacyjnie połączyć składniki, potem wyjąć ciasto z miski lekko wyrobić i zawinąć w folię spożywcza po czym włożyć do lodówki na godzinę lub nawet dwie. Potem wyjąc ciasto z lodówki, dzielić je na porcje, wałkować na placki o grubości około 3 mm podsypując mąką. Foremką okrągłą z falbanką o średnicy 5 cm wycinać kółka. Następnie kieliszkiem o mniejszej średnicy niż foremka robić okrągły odcisk uważając aby nie zrobić otworu na wylot i za pomocą np. słomki do napojów zrobić po 4 dziurki na środku ciasteczka. Tak przygotowane ciasteczka układać na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec 12 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciastka studzić na kratce a potem przełożyć do pojemnika .
monikaT83
zewa
Dzięki Moniczlo :)
misia5
zewa
Dziękuję :)