Sposób przygotowania:
Ciasteczka kokosowe
Do malaksera wsypać mąkę (najlepiej przesianą przez sito), masło pokrojone w kostkę, żółtka jaj, cukier puder, cukier waniliowy i śmietanę, na koniec wsypać wiórki kokosowe.
Wyrobione ciasto rozwałkować na cienki placek i wycinać foremkami ciasteczka w różnych kształtach.
Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni. Ciasteczka piec na rumiano około 15 minut.
Robimy krem: masło roztapiamy w rondelku, następnie mikserem ucieramy je z miodem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, mlekiem. Krem wkładamy pomiędzy dwa ciasteczka tego samego kształtu i dociskamy, aby się zlepiły.
Wyrobione ciasto rozwałkować na cienki placek i wycinać foremkami ciasteczka w różnych kształtach.
Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni. Ciasteczka piec na rumiano około 15 minut.
Robimy krem: masło roztapiamy w rondelku, następnie mikserem ucieramy je z miodem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, mlekiem. Krem wkładamy pomiędzy dwa ciasteczka tego samego kształtu i dociskamy, aby się zlepiły.