Sposób przygotowania:
ciasteczka korzenne
Przygotowanie; Przesiać mąkę,zmieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia,dodać tłuszcz,posiekać nożem,dodać jajko,cukier,śmietanę,korzenie,cukier waniliowy i orzechy.. Zarobić ciasto nożem,a następnie szybko zagnieść ręką i wstawić na 30 minut do lodówki.
Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto do grubości 3 milimetrów i wyciąć szklanką krążki.Ułożyć ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze,posmarować każde rozmąconym jajem i piec w gorącym piekarniku (200-220s.c) na jasnozłoty kolor.Przechowywać w zamkniętym słoiku.
Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto do grubości 3 milimetrów i wyciąć szklanką krążki.Ułożyć ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze,posmarować każde rozmąconym jajem i piec w gorącym piekarniku (200-220s.c) na jasnozłoty kolor.Przechowywać w zamkniętym słoiku.