Sposób przygotowania:
Ciasteczka korzenne z karmelem
Płatki owsiane lekko rozdrobnić. Z podanych skladników zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubośc około 3-5 mm, wyciąć dowolne kształty, ja wycinałam brzegiem blaszanej foremki do babeczek. Ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzić. Przygotować karmel do polania.
Cukier wsypać na małą patelnię, dodać wodę i podgrzewać na małym ogniu do zagotowania aż się zarumieni, nie mieszać, tylko poruszyć patelnią. Ciepłym karmelem polać ciasteczka.
Cukier wsypać na małą patelnię, dodać wodę i podgrzewać na małym ogniu do zagotowania aż się zarumieni, nie mieszać, tylko poruszyć patelnią. Ciepłym karmelem polać ciasteczka.