Sposób przygotowania:
Ciasteczka krabowe z sosem chili
Włożyć do miksera mięso krabów, dorsza, czosnek, chili, trawkę, imbir, kolendrę, białko i zmiksować. Przykryć odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Przygotować sos chili: do rondelka włożyć wszystkie składniki poza sosem sojowym. Zagotować, przykryć i podgrzewać 10-12 minut. Przełożyć do miksera i utrzeć dokładnie. Przelać z powrotem do rondelka i dodać sos sojowy. Podgrzewać 2 minuty. Podawać gorący albo zimny. Rozgrzać odrobinę oleju na patelni o grubym dnie lub teflonowej; nakładać łyżką lekko rozpłaszczając porcje masy z mięsa krabów, smażyć 3-4 minuty, po obu stronach, aż nabiorą złotego koloru. Podawać przybrane świeżą kolendrą i pokrojoną papryczką z sosem chili.