Sposób przygotowania:
Ciasteczka pieguski z orzechami laskowymiETAP 1:
W misie miksera utrzyj miękkie masło z cukrem i jajkiem. Do utartej masy dodaj mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz mleko.
Wyrób mikserem ciasto. Wsyp posiekane orzechy, czekoladę oraz rodzynki i jeszcze raz wymieszaj tak aby dodatki połączyły się z ciastem.
Przygotuj dwie blachy, ich dno wyłóż papierem do pieczenia. Odrywaj małe kawałki ciasta, formuj kulki i układaj na blasze. Każde ciastko spłaszcz dłonią.
Ciasteczka piecz w temperaturze 160 stopni przez 15-20 minut. Z podanej ilości otrzymasz ok. 30 ciasteczek.
Wystudzone ciasteczka przechowuj w pojemniku. Jeśli chcesz aby zmiękły, do pojemnika w którym je przechowujesz włóż kawałek jabłka lub pomarańczy i zostaw na dzień lub dwa.
SylaUla