Sposób przygotowania:
Ciasteczka z kakao
Na początku w misce utrzeć miękkie masło z cukrem pudrem. Do gładkiej masy dodać żółtka, a następnie przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i ubitą na sztywno pianę z białek. Składniki delikatnie wymieszać.
Dużą formę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto (powinno być niewysokie). Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec 25 min. Po upieczeniu, ciepłe jeszcze ciasto polukrować i przy użyciu szklanki lub foremek wycinać ciastka. Smacznego.
Dużą formę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto (powinno być niewysokie). Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec 25 min. Po upieczeniu, ciepłe jeszcze ciasto polukrować i przy użyciu szklanki lub foremek wycinać ciastka. Smacznego.