Sposób przygotowania:
Ciasteczka z kaszką manną
Wyrabiamy ciasto: mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Jest troche sypkie jeśli się nie da wyrobic można dodać wiecej tłuszczu(ja dałam olej). Jesli ktoś woli słodsze może dodać wiecej cukru.Z ciasta formujemy ciasteczka - można w dowolnym kształcie byle by były malutkie. Na każde ciasteczko kaldziemy jakieś dodatki.
Mój ulubiony to daktyle (moczymy je w wodzie przez jakis czas potem kroimy w drobne paseczki)- kładziemy na ciasteczko i na wierzch dajemy odrobinkę miodu.
Możemy też dodac np otarta skórke z cytryny i na to np czereśnie i odriobine miodu
Możemy też dodac orzechy włoskie poszatkowane i na to odrobina miodu.
Wypróbowałam też z czekolada oraz konfiturami z czarnej pożeczki. Wszystkie pyszne.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180st przez około 20 min najlepiej na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka sa modyfikacją ciastek tureckich.
Mój ulubiony to daktyle (moczymy je w wodzie przez jakis czas potem kroimy w drobne paseczki)- kładziemy na ciasteczko i na wierzch dajemy odrobinkę miodu.
Możemy też dodac np otarta skórke z cytryny i na to np czereśnie i odriobine miodu
Możemy też dodac orzechy włoskie poszatkowane i na to odrobina miodu.
Wypróbowałam też z czekolada oraz konfiturami z czarnej pożeczki. Wszystkie pyszne.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180st przez około 20 min najlepiej na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka sa modyfikacją ciastek tureckich.
Anula