Sposób przygotowania:
Ciasteczka z suszoną żurawiną
Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem na puszysty krem. Wlać mleko, sól imiksując na najniższych obrotach miksera dodawać partiami mąkę. Wsypać drobno posiekaną żurawinę i skórkę pomarańczową. Jeszcze raz krótko zmiksować. Ciasto podzielić na pół i uformować dwa wałki. Każdy wałek zwilżyć wodą i dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Następnie zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie ciasto pokroić na plasterki o grubości 4 mm i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec 10 minut na jasnozłoty kolor. Upieczone wyjąć z piekarnika i zostawić w blaszce do lekkiego przestygnięcia. Następnie wystudzić ciastka na kratce kuchennej. Można przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku około 10 dni.