Sposób przygotowania:
Ciasteczka z suszonymi owocami i orzecha
Suszone owoce pokroić w bardzo drobną kostkę lub przekręcić przez maszynkę do mięsa i zmieszać razem z migdałami lub orzechami, sezamem i płatkami owsianymi. Piec rozgrzać do temp 175stC.
Masło roztopić w dużym garnku, dodać miodu i słodkiej śmietanki. Całość zagotować , dodać mieszankę owocowo –migdałową (orzechową) i ciągle mieszając, gotować przez chwilę.
Blachę do pieczenia (30x40cm) wyłożyć pergaminem i ułożyć wafle na blasze. Rozprowadzić na nich masę.
Całość piec na środkowym poziomie przez ok. 15 minut, wyjąć, pozostawić do schłodzenia i pokroić w kwadraty o boku 4cm.
Masło roztopić w dużym garnku, dodać miodu i słodkiej śmietanki. Całość zagotować , dodać mieszankę owocowo –migdałową (orzechową) i ciągle mieszając, gotować przez chwilę.
Blachę do pieczenia (30x40cm) wyłożyć pergaminem i ułożyć wafle na blasze. Rozprowadzić na nich masę.
Całość piec na środkowym poziomie przez ok. 15 minut, wyjąć, pozostawić do schłodzenia i pokroić w kwadraty o boku 4cm.