Sposób przygotowania:
Ciasteczka ze szpinakiem
Szpinak rozmrozić i pozostawić na sitku, później odcisnąć. Mąkę razową wymieszać z proszkiem do pieczenia . W osobnej miseczce wymieszać oliwę z jogurtem i śmietaną, wsypać do tego mąkę i wymieszać.
Dodać szpinak przyprawiony pieprzem i solą, wymieszać i wyłożyć na blaszkę wysmarowaną i wyłożoną papierem. Cieniutko rozsmarować i wstawić do piekarnika, piec w 180 stopniach około 15 minut.
Po lekkim wystudzeniu wykrawać foremką ciasteczka kurczaczki i smarować masą z serka mascarpone wymieszanego z serem pecorino. Przykładać drugim ciastkiem i lekko docisnąć.
Dodać szpinak przyprawiony pieprzem i solą, wymieszać i wyłożyć na blaszkę wysmarowaną i wyłożoną papierem. Cieniutko rozsmarować i wstawić do piekarnika, piec w 180 stopniach około 15 minut.
Po lekkim wystudzeniu wykrawać foremką ciasteczka kurczaczki i smarować masą z serka mascarpone wymieszanego z serem pecorino. Przykładać drugim ciastkiem i lekko docisnąć.