Sposób przygotowania:
Ciasteczko WZ-tka z malinową nutką.
Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy jabłka- mieszamy. Suche składniki ciasta przesiewamy i wsypujemy do masy jajecznej razem z olejem - mieszamy. Wykładamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w temp. 160 st.C przez ok. 30 minut. Studzimy.Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody - odstawiamy. Gdy żelatyna napęcznieje wlewamy syrop. Podgrzewamy do chwili, gdy żelatyna się rozpuści. Połowę żelatyny dodajemy do jabłek- mieszamy. Ciasto przecinamy na dwie części. Na spód nakładamy tężejącą masę jabłkowo-malinową.posypujemy rodzynkami. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy przestudzoną żelatynę z syropem i ubijamy jeszcze chwilę. Tak otrzymany krem rozkładamy na jabłkach. nakrywamy ciastem. Górę polewamy stopioną polewą czekoladową. Dekorujemy kleksem bitej śmietany.
Natala1210