Sposób przygotowania:
Ciasteczkowe karpatkowe
Ciasto: Wodę z margaryną zagotować, wsypać mąkę i energicznie mieszając aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawić do wystudzenia. Wbić jajka, wsypać proszek do pieczenia i miksować. Ciasto podzielić na 2 równe części. Tortownicę posmarować cienko masłem lub magaryną i posypać mąką. Wyłożyć połowę ciasta i piec przez 20 minut w 200 stopni a następnie 10 minut w 150 stopni. Drugą połowę tak samo. Krem: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem waniliowym i cukrem, a w drugiej rozrobić budyń. Do zagotowanego mleka wlać rozrobiony budyń i cały czas mieszać aby się nie spalił i nie powstały grudki, zagotować. Margarynę utrzeć, wrzucić zimny krem i miksować przez ok. 5 minut. Na pierwszy płat ciasta wykładamy cały krem i przykrywamy drugim płatem. Możemy skropić czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :)