milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Ciastka z kremem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dzieci mogą pomagać w dekorowaniu ciasteczek

Ciastka z kremem.

Składniki:

Ciastka z kremem.

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z kremem.
Proszek budyniowy, 4 dag cukru i 6 łyżek mleka mieszamy ze sobą. Gotujemy resztę mleka. Wlewamy przygotowany budyń i gotujemy, wystudzamy. Białka ubijamy na sztywną pianę z 10 dag cukru. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy połączone mąki tortową i ziemniaczaną.Blachę wykładamy pergaminem i wkładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Żelatynę rozpuszczamy. Wystudzony biszkopt przekrawamy w poprzek. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Żelatynę mieszamy z budyniem. Dodajemy ubitą śmietanę Krem rozsmarowujemy na spodzie ciasta. Przykrywamy drugim kawałkiem biszkopta. Schładzamy. Cukier puder ucieramy z białkiem. Porcjami wlewamy sok z cytryny. Jedną łyżkę lukru mieszamy z żółtą farbką spożywczą. Drugą łyżkę lukru łączymy z czerwoną i niebieską farbką. ciasto smarujemy białym i dekorujemy kolorowymi lukrami. po zastygnięciu kroimy na około 35 kawałków.