Sposób przygotowania:
Ciastka z marmoladą
Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtko i całe jajko, śmietanę, zagnieść ciasto.
Odstawić do lodówki na 12 godzin.
Jabłka obrać,przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne.
Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, kroić w 10 cm kwadraty.
Na środku układać połówki jabłek, do których włożyć 0,5 łyżeczki marmolady.
Cztery rogi ciasta zlepić w środku nad jabłkiem tak, aby owoc był zakryty.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stop. przez 25 minut.
Gorące ciastka posypać wymieszaną wanilią z cukrem pudrem.
Odstawić do lodówki na 12 godzin.
Jabłka obrać,przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne.
Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, kroić w 10 cm kwadraty.
Na środku układać połówki jabłek, do których włożyć 0,5 łyżeczki marmolady.
Cztery rogi ciasta zlepić w środku nad jabłkiem tak, aby owoc był zakryty.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stop. przez 25 minut.
Gorące ciastka posypać wymieszaną wanilią z cukrem pudrem.