Sposób przygotowania:
Ciastka z nadzieniem orzechowym
Żółtka zmieszać z siadłym mlekiem, dodać sodę oraz roztopione masło, wymieszać.
Wsypując po trochu przesianą mąkę wyrobić ciasto, po czym przykryć je płótnem i odstawić w chłodne miejsce.
Ostudzone ciasto rozwałkować na plaster grubości 3 mm, pokroić na kwadraty.
Na każdy położyć trochę zmielonych orzechów zmieszanych z cukrem i aromatem waniliowym.
Brzegi połączyć nadając ciastkom kształt kulisty.
Kulki położyć na posmarowanej masłem brytfannie.
Piec przez 35 minut.
Gotowe ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Wsypując po trochu przesianą mąkę wyrobić ciasto, po czym przykryć je płótnem i odstawić w chłodne miejsce.
Ostudzone ciasto rozwałkować na plaster grubości 3 mm, pokroić na kwadraty.
Na każdy położyć trochę zmielonych orzechów zmieszanych z cukrem i aromatem waniliowym.
Brzegi połączyć nadając ciastkom kształt kulisty.
Kulki położyć na posmarowanej masłem brytfannie.
Piec przez 35 minut.
Gotowe ostudzić i posypać cukrem pudrem.