jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciastka z nadzieniem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciastka z nadzieniem orzechowym, rewelacyjne ciastka

Ciastka z nadzieniem orzechowym

Składniki:

Ciastka z nadzieniem orzechowym

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z nadzieniem orzechowym
Żółtka zmieszać z siadłym mlekiem, dodać sodę oraz roztopione masło, wymieszać.
Wsypując po trochu przesianą mąkę wyrobić ciasto, po czym przykryć je płótnem i odstawić w chłodne miejsce.
Ostudzone ciasto rozwałkować na plaster grubości 3 mm, pokroić na kwadraty.
Na każdy położyć trochę zmielonych orzechów zmieszanych z cukrem i aromatem waniliowym.
Brzegi połączyć nadając ciastkom kształt kulisty.
Kulki położyć na posmarowanej masłem brytfannie.
Piec przez 35 minut.
Gotowe ostudzić i posypać cukrem pudrem.