Sposób przygotowania:
Ciastka z pianką
Zagnieść ciasto ze składników na ciasto , podsypując mąką.
Włożyć do lodówki na około 2-3h.
Rozwałkować na grubość około 0,5cm.
Wykrawamy kieliszkiem krążki i kładziemy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę.
Z białka ubijamy pianę dodajemy cukier.
Ubitą pianę dodajemy na nasze krążki łyżeczką , lekko rozprowadzić i zapiec w piekarniku. (około 6-7min)
Następnie przygotowujemy krem kakaowy :
Ubijamy na parze jaja z cukrem, ucieramy masło z ostudzoną masą z jaj. Dodajemy kakao i spirytus, upieczone ciastka smarować kremem i składać po 2.
(Trzymając za boczne krawędzie żeby nie połamać pianki)
Życzę miłych wypieków !
Włożyć do lodówki na około 2-3h.
Rozwałkować na grubość około 0,5cm.
Wykrawamy kieliszkiem krążki i kładziemy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę.
Z białka ubijamy pianę dodajemy cukier.
Ubitą pianę dodajemy na nasze krążki łyżeczką , lekko rozprowadzić i zapiec w piekarniku. (około 6-7min)
Następnie przygotowujemy krem kakaowy :
Ubijamy na parze jaja z cukrem, ucieramy masło z ostudzoną masą z jaj. Dodajemy kakao i spirytus, upieczone ciastka smarować kremem i składać po 2.
(Trzymając za boczne krawędzie żeby nie połamać pianki)
Życzę miłych wypieków !