Sposób przygotowania:
Ciastko Roześmiana Dynia
Kruche ciasto: Mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól i masło mieszam razem w jednej misce. Do całości dodaję całe jajko i zagniatam na gładkie ciasto. Owijam ciasto folią spożywczą i wstawiam na 10 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowuję ciasto na papierze do pieczenia i wycinam nożem kształt dyni. Wstawiam ciastko do nagrzanego piekarnika do temp. 180°C i piekę ok. 15-20 minut aż ciastko się lekko zrumieni. Lukier: Białko kurze ucieram z cukrem pudrem na bardzo gęsty lukier. Barwię biały lukier na pomarańczowo-dyniowy kolor, maluję ciastko zabarwionym lukrem. Odstawiam ciastko, aż lukier całkowicie zastygnie.
![Ciastko Roześmiana Dynia Ciastko Roześmiana Dynia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastko-rozesmiana-dynia-86641.jpg)
![Ciastko Roześmiana Dynia Ciastko Roześmiana Dynia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastko-rozesmiana-dynia-86642.jpg)
![Ciastko Roześmiana Dynia Ciastko Roześmiana Dynia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastko-rozesmiana-dynia-86643.jpg)
![Ciastko Roześmiana Dynia Ciastko Roześmiana Dynia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastko-rozesmiana-dynia-86644.jpg)