Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ciasto 3 Bit

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

To ciasto wszyscy uwielbiają w moim domu

Ciasto 3 Bit Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto 3 Bit

 

  • śmietanka36% -0,5 l
  • herbatniki petit 1 duża paczka podwójna
  • herbatniki petitki -1 paczka duża pojedyńcza
  • masło ekstra -2/3 kostki
  • masa krówka -1 puszka (510 g)
  • mleko -0,5 litra i 2 łyżki
  • bita śmietana w proszku -2 opak
  • budynie śmietankowe z cukrem -2 opak
  • czekolada ciemna lub jasna, mleczna na polewę -1 opak

Sposób przygotowania:

Ciasto 3 Bit
Na dużej blasze układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę krówkową. Przykrywamy herbatnikami. Budynie gotujemy w 1/2 litra mleka. Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem. Wyłożyć budynie na herbatniki i znów przykryć budyń herbatnikami. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną. Gotową śmietanę wyłożyć na herbatniki i przykryć ostatnią warstwę herbatnikami. Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka. Gotową polewą polać herbatniki. Schłodzić w lodówce.
Ciasto 3 Bit
Na warstwie herbatników, została wyłożona bita śmietana
Ciasto 3 Bit
Gotowe ciasto, przełożone kilkoma warstwami, oblane pyszną czekoladą

Tagi:

czekolada