Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ciasto 3 - bit

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne ciasto budyniowe z krówka i smietanka

Ciasto 3 - bit Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto 3 - bit

 

  • 20 sztuk herbatników
  • 1 litr mleka,
  • 3 budynie śmietnkowe,
  • 2 galaretki cytrynowe,
  • 1 mleko skondensowane słodzone (gotowane),
  • 500 ml śmietana 30 %,
  • 2 łyżki żelatyna,
  • 1 masło

 

Sposób przygotowania:

Ciasto 3 - bit
Budyń gotujemy na mleku, następnie dodajemy galaretki i mieszamy az sie rozpuszczą, gotową masę odstawiamy w chłodne miejsce.masło miksujemy a natępnie małymi porcjami dodajemy chłodnybudyń. Na blaszcze o trdycyjnych wymiarach ukladamy warstwe herbatników, a następnie wylewamy i rozprowadzamy równomiernie zmiksowany budyn, przykrywamy warstwą herbatników i rozkładamy tzw krówke (troche jest to pracochłonne) i przykrywamy herbatnikami. Samietanke (słodką!) ubijamy na sztywnop a następnie dodajemy do niej wystudzona żelatyne rozpuszczoną w ok 70ml wody. Smietane dajemy na herbatniki i posypujemy czekoladą lub posypką. odstawiamy na kilka godzin az herbatniki troche nawilgną
Ciasto 3 - bit
wysminite ciasto 3-bit