Sposób przygotowania:
Ciasto 3-bit 2
Biszkopt: Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić, stopniowo dodawać cukier,Dodać żółtka. Razem ubijać. Ciągle mieszając dodawać resztę składników. Piec około 30-40 minut. Kiedy biszkopt podzielić na 2 części. Krem: Jajka ubić z cukrem, dodać obie mąki i dokładnie wymieszać. Mleko zagotować z wanilią, ciągle mieszając dodawać masę jajeczną, zagotować. Zdjąć z ognia, zmiksować, aby rozetrzeć ewentualne grudki. Budyń ostudzić. Gdy masa budyniowa będzie zimna, utrzeć ją z margaryną. Polewa: Do cukru pudru dodać gorące mleko,wymieszać, dodać margarynę. zagotować, dodać kawę rozpuszczalną,chwilę gotować. Ostudzić. Składać ciasto następująco: biszkopt masa budyniowa herbatniki masa krówkowa herbatniki masa budyniowa herbatniki masa krówkowa herbatniki masa budyniowa biszkopt Ciasto polać polewą, posypać skruszonymi herbatnikami,wstawić do lodówki na około 2 godziny.
mylena