Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Ciasto 3 w 1

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowujemy biszkopt: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 czę

Ciasto 3 w 1

Składniki:

Ciasto 3 w 1

 

  • 5 jajek
  • po 1 szkl. cukru i mąki
  • 1.2 szkl. oleju
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych
  • łyżka kakao
  • 1/2 szkl.maku lub orzechów
  • op. kremu do karpatki
  • 10 dag wiórków czekoladowych
  • 4 łyżki dżemu porzeczkowego

Sposób przygotowania:

Ciasto 3 w 1
Przygotowujemy biszkopt: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy mak , do drugiej wiórki kokosowe, a do trzeciej- kakao. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (40 x 25 cm) nakładamy po łyżce ciasta z każdej porcji , aż do wyczerpania skladników Biszkopt pieczemy ok 30 minut w piekarniku o temp. 180 stopni C. Studzimy. Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Biszkopta przekrawamy przekładamy 3/4 kremu , resztę smarujemy na wierzch. Dekorujemy wiórkami i dżemem.

Tagi:

jajko jajka