Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciasto ala markizy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasto o smaku orzechów ale bez orzechów :) Wszystko robi masa o smaku orzechowym i masa karmelowa też o smaku orzechowym

Ciasto ala markizy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto ala markizy

 

  • Biszkopt
  • 7 Jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/3 szklanka skrobi
  • 1 budyń czekoladowy
  • 2 łyżki kakao
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 7 łyżek gorącej wody
  • 3 łyżki octu

 

  • Masa
  • 2 budynie waniliowe
  • 2 szklanki mleka
  • ½ szklanki cukru
  • 25 dag margaryny
  • 4 łyżki cappuccino orzechowego

 

 

  • Dodatkowo
  • Kajmak orzechowy
  • Herbatniki
  • Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Ciasto ala markizy
Biszkopt: Białka ubić dodać cukier i miksować aż masa będzie sztywna i błyszcząca. Żółtka wymieszać z octem i gorącą wodą - wlać do białek. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, budyniem, kakao i dodać do ubitych jajek . Masę rozlać na dwie blachy wyłożone papierem do pieczenia i piec 25 minut w temp 180 stopni Masa: Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem w drugiej rozmieszać budynie i wlać do gotującego się mleka . Ugotować gęsty budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch dodać zimny budyń i 4 łyżki cappuccino. Dokładnie utrzeć.Przełożenie: Biszkopt - 1/2 masy - herbatniki - karmel - herbatniki - 1/2 masy - biszkopt - polewa
Ciasto ala markizy
Białka ubić dodać cukier i miksować aż masa będzie sztywna i błyszcząca. Żółtka wymieszać z octem i gorącą wodą - wlać do białek.
Ciasto ala markizy
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, budyniem, kakao i dodać do ubitych jajek . Masę rozlać na dwie blachy wyłożone papierem do pieczenia i piec 25 minut w temp 180 stopni
Ciasto ala markizy
Miękką margarynę utrzeć na puch dodać zimny budyń i 4 łyżki cappuccino. Dokładnie utrzeć.
Ciasto ala markizy
Biszkopt - 1/2 masy - herbatniki - karmel - herbatniki - 1/2 masy - biszkopt - polewa

Tagi:

biszkopt