Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowe
BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, po czym dodać żółtka i cukier, i nadal miksować. Gdy powstanie piana wsypać mąkę i proszek do pieczenia i mieszać powoli łyżką- nie miksować. Wstawić na 180 stopni. Upiec na złoty kolor(20-30 minut). MASA: Ananasy pokroić w kostkę. Do pozostałego soku dolać wody, żeby było w sumie 900 ml płynu. Z tego odlać szklankę i wymieszać w niej budynie śmietankowe(budynie powinny być już z cukrem!) z łyżką cukru. Resztę płynu zagotować, do gotującego się wlać rozmieszane budynie i gotować jeszcze chwilę na wolnym ogniu. Odstawić, po czym za chwilę wsypać pokrojonego ananasa. Wymieszać. Ciepłą masę wyłożyć na ostudzony biszkopt. Pozostawić do wystygnięcia. BITA ŚMIETANA: Galaretkę cytrynową rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Dokładnie rozmieszać. Pozostawić chwilę do wystudzenia, jednak żeby nie zaczęły się tworzyć grudki. Ubić schłodzoną śmietanę i stopniowo dodawać galaretkę. Masę wyłożyć na resztę ciasta i odstawić w chłodne miejsce na jakieś 2 godziny. Można udekorować.