Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Ciasto ananasowo-kokosowe

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne ciasto dla wielbicieli kokosu i ananasa.

Ciasto ananasowo-kokosowe

Składniki:

Ciasto ananasowo-kokosowe

 

 

  • 1 szklanka cukru

 

  • 1 szklanka maki pszennej i 1 lyzka maki ziemniaczanej

 

  • 1 lyzka wody i 1 lyzka octu

 

  • 1 lyzeczka prroszku do pieczenia

 

  • BUDYN:
  • 2 puszki pokrojonego w paski ananasa

 

  • 2 budynie smietankowe

 

 

  • 1/2 szklanki cukru

 

 

  • 20 dkg kokosu

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ananasowo-kokosowe
Biszkopt: Ubic jajka z cukrem(dokladnie,do tzw.bialosci).Stopniowo dodawac make,proszek do pieczenia i wode z octem.biszkopt upiec w temp.180 s C. Ananasy dobrze odsaczyc.Ulozyc ananasy na upieczonym biszkopcie. Budynie ugotowac na 3 szklankach soku ananasowego,cieply budyn wylac na biszkopt z ananasami. Margaryne stopic. Jajko ubic z cukrem,do ubitego jajka wsypac kokos.Kokos polaczyc z roztopiona margayna.Mase kokosowa wylozyc na budyn.Ciasto wstawic ponownie do piekarnika i zapiec kokos na zloty kolor.