Sposób przygotowania:
Ciasto architekta
Biszkopt jasny: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w foremce 25/36. Ciasto ciemne: Pieczemy tak samo jak biszkopt jasny. Po upieczeniu wycinamy w nim kieliszkiem kółeczka wielkości plasterków banana. Masa budyniowa: Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń. Przestudzić. Masło utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, wymieszać. Masa serowa: Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody, gdy zacznie tężeć, połączyć z serkami homogenizowanymi. Odłożyć do momentu gdy zaczną gęstnieć. Banany obrać i pokroić w plastry o grubości biszkoptu ciemnego. Skropić je sokiem z cytryny. Przełożenie: Biszkopt jasny - masa z kakao, następnie biszkopt z wycięciami, w każde kółko włożyć plaster banana, na to nałożyć masę serową i w nią wcisnąć kółeczka z biszkoptu ciemnego, na to nałożyć masę jasną i posypać kakao.