gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Ciasto babci jabłkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto jabłkowe wilgotne

Ciasto babci jabłkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto babci jabłkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto babci jabłkowe
Jabłka obrać pokroić w większą kostkę. Przełożyć do miski zasypać cukrem, cynamonem (można dodać rodzynki). Całość delikatnie wymieszać ręką. Odstawić na 10 minut do lodówki. Następnie dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia. Na końcu dodać całe jajka - wymieszać delikatnie. Ciasto przełożyć do wysmarowanej blaszki piec 1 1/2 godziny w temperaturze 170. (W piekarniku z termoobiegiem piekłam 60 minut).
Ciasto babci jabłkowe
Jabłka kroimy zasypujemy cukrem i cynamonem
Ciasto babci jabłkowe
Kolejno do jabłek dodajemy mąkę i proszek
Ciasto babci jabłkowe
Na koniec do jabłek dodać całe jajka wymieszać
Ciasto babci jabłkowe
Jabłka w cieście przełożyć do blaszki upiec