gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Ciasto bakaliowo - cynamonowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto delikatnie wilgotne z dodatkami bakali

Ciasto bakaliowo - cynamonowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto bakaliowo - cynamonowy

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bakaliowo - cynamonowy
Rodzynki namoczyć na kilka minut we wrzątku po czym starannie osączyć. Masło wymieszać z brązowym cukrem i jajkami dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i sól. Dodajemy wodę do utartej masy następnie pokrojoną w kostkę czekoladę,cynamon, starte na dużych oczkach jabłka oraz orzechy drobno krojone i namoczone rodzynki. Całość delikatnie mieszamy na jednolite ciasto wylewamy do podłużnej blaszki. Pieczemy 40 minut w temperaturze. 180. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem
Ciasto bakaliowo - cynamonowy
Do utartego masła dodajemy mąkę z proszkiem
Ciasto bakaliowo - cynamonowy
Dodajemy do ciasta starte jabłka z cynamonem
Ciasto bakaliowo - cynamonowy
Dodajemy pokrojone drobno orzechy włoskie
Ciasto bakaliowo - cynamonowy
Gotowe upieczone ciasto bakaliowe w całości