Sposób przygotowania:
ciasto bananowe 3
Banany zmiksować lub rozgnieść widelcem. Masło utrzeć z cukrem ,cukrem waniliowym,dodać jajka,dobrze ubić.Do masy dodać zmiksowane banany wymieszać. Dodac wymieszaną mąkę, sodę,proszek do pieczenia, sol.wymieszać .Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao wymieszac.Do tortownicy wyłozonej papierem do pieczenia dajemy ciasto kakaowe sypiemy połową orzechów włoskich następnie dajemy masę jasną i sypiemy resztę orzechów. tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st na30-40 minut.Rozpuszczamy galaretkę w szklance wody studzimy. Ubijamy smietanę dodajemy zimną ale jeszcze płynną galaretkę mieszamy.,chwilę czekamy ,jak zacznie tęzeć wylewamy na ciasto .Dekorujemy rozpuszczoną w kapieli wodnej czekoladą.POLECAM !!!
gusia1000