Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe 3.
Przygotowujemy biszkopt: żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka, chwilę miksujemy. Na samym końcu dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Masa: połowę bananów miksujemy lub rozgniatamy dokładnie widelcem. Dwie galaretki rozpuszczamy w 1 i 1/3 wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie miękką margarynę ucieramy, dodajemy zmiksowane banany oraz tężejące galaretki, dokładnie ucieramy mikserem przez kilka minut. Tak przygotowana masę wykładamy na wystudzony biszkopt. Następnie pozostałe banany kroimy w plasterki o grubości 1 cm i układamy na masie. Całość zalewamy tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.