Sposób przygotowania:
Orzechowy filet z kurczakaETAP 1:
Orzechy rozdrabniamy w malakserze i prażymy przez chwilę na suchej patelni.
ETAP 2:
Umyty i osuszony filet z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z papryką, pieprzem i chili.
Przyprawionego kurczaka przesmażamy na 1 łyżce oleju.
Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i ponownie chwilę smażymy.
ETAP 3:
W międzyczasie podgrzewamy serek topiony ze śmietanką do czasu, aż serek się rozpuści.
ETAP 4:
Do sosu dodajemy wcześniej uprażone orzechy i mieszamy.
ETAP 5:
Sos z orzechami wlewamy do podsmażonego kurczaka z cebulą i dusimy razem przez ok. 5 minut.
ETAP 6:
Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku solą.