Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe z truskawkami bez cukru
Daktyle kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do rondelka, wlewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do odparowania wody, od czasu do czasu mieszając - odstawiamy do ostygnięcia.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę i sól - mieszamy.
W dużej misce ucieramy masło, następnie dodajemy jajo i miksujemy.
Banany blendujemy z daktylami, dodajemy je do masy wraz z mlekiem i krótko miksujemy, następnie porcjami wsypujemy mąkę i łączymy na małych obrotach.
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem. Wyrównujemy wierzch ciasta, układamy połówki truskawek i wciskamy je lekko w ciasto.
Piec w 180 stopniach przez 40-50 minut.
Smacznego :)
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę i sól - mieszamy.
W dużej misce ucieramy masło, następnie dodajemy jajo i miksujemy.
Banany blendujemy z daktylami, dodajemy je do masy wraz z mlekiem i krótko miksujemy, następnie porcjami wsypujemy mąkę i łączymy na małych obrotach.
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem. Wyrównujemy wierzch ciasta, układamy połówki truskawek i wciskamy je lekko w ciasto.
Piec w 180 stopniach przez 40-50 minut.
Smacznego :)
zbysiowa
Jesteśmy tym co jemy
oj tak, pyszności! :)
2milutka