jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasto bananowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

delikatny i smaczny palcek dla dzieci

Ciasto bananowiec

Składniki:

Ciasto bananowiec

 

  • SPÓD:
  • Tortownicę wyłożyć biszkoptami
  • MASA:
  • 1 kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 3 banany - 1 do dekoracji
  • 2 galaretki truskawkowe - na wierzch ciasta

Sposób przygotowania:

Ciasto bananowiec
Cukier utrzeć z masłem, dodawać utarte na tarce 2 banany, ciągle ucierając - masa bedzie rzadka.

Następnie ciągle ucierając dodawać po 1 łyżce rozpuszczone w 1/2 litra 2 galaretki - wystudzone, utartą masę wyłożyć na biszkoptyi wstawić do lodówki.

Gdy stężeje udekorować plasterkami 1 banana, zalać 2 galaretkami truskawkowymi i wstawić do lodówki