Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Ciasto bananowo budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczne ciasto z bananami

Ciasto bananowo budyniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto bananowo budyniowe

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki maki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • Masa budyniowa:
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 3,5 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru

 

  • Dodatkowo:
  • 3 banany
  • 2 galaretki zielone

Sposób przygotowania:

Ciasto bananowo budyniowe
Galaretkę rozpuścić i pozostawić do stężenia. Jajka zmiksować z jajkami na puszystą masę. Następnie przesiać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać. Przelać do tortownicy obłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu biszkopt ostudzić . Masę budyniową rozrobić według przepisu na opakowaniu na mleku. Banany obrać i pokroić w plasterki. Na biszkopt wylać masę budyniową, ułożyć plastry bananów i zalać galaretką. Wstawić do lodówki.
Ciasto bananowo budyniowe
Biszkopt upiec ciemny i ostudzić wstawiając ponownie do tortownicy
Ciasto bananowo budyniowe
Budyń rozrobic według przepisu na opakowaniu
Ciasto bananowo budyniowe
Banany obrać ze skórki i pokroic na plasterki
Ciasto bananowo budyniowe
Na ciasto wylać masę z galaretką i wstawić do lodówki