Sposób przygotowania:
Ciasto bez pieczenia :)
Zanim przystąpimy do pracy warto włożyć zamkniętą puszkę z masą kajmakową do wrzątku (mały ogień, woda powinna lekko wrzeć), ponieważ masa dość długo się upłynnia.W trakcie podgrzewania „krówki” możemy na spokojnie przygotować masę budyniową.Masa Budyniowa 2 szklanki mleka i 1,5 szklanki cukru zagotować, dodać szklankę mleka zmieszanego z budyniem, mąkami i żółtkami - zagotować razem i ostudzić. Po ostudzeniu dodać masło i kokos - zmiksować blenderem na gładką masę.Przekładanie Składniki układamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy krakersy i kładziemy na nie połowę masy budyniowej. Następnie układamy herbatniki, masę krówkową, krakersy oraz resztę masy budyniowej i ponownie herbatniki. Na samą górę kładziemy śmietanę ubitą z cukrem pudrem, śmietaną FIX i cukrem waniliowym. Górę posypać przyprażonymi płatkami migdałowymi. Wstawić do lodówki na całą noc. Prażenie migdałów Migdały należy wysypać na lekko rozgrzaną suchą patelnię. Cały czas mieszając poczekać, aż wydobędzie się z nich migdałowy zapach i lekko się przyrumienią (ok. 5 minut). UWAGA! Jeśli sprażymy migdały zbyt mocno (czyt. przypalimy je na brązowo) będą gorzkie w smaku.
bogda46