Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z ananasem :
Aby upiec to ciasto trzeba : Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem i szczypta soli na pianę . Zmieszać z żółtkami , mąką , proszkiem do pieczenia .
Ananasy odsączyć z syropu i pokroić w drobną kostkę .
Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą . Włożyć ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 200 * . Wstawić tortownicę i piec ciasto 10 minut. Wysunąć kratkę z piekarnika i na ciasto posypać ananasa . Zmniejszyć nastawienie piekarnika na 180 * i jeszcze 40 minut .Posypać po ostudzeniu cukrem pudrem.
Ananasy odsączyć z syropu i pokroić w drobną kostkę .
Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą . Włożyć ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 200 * . Wstawić tortownicę i piec ciasto 10 minut. Wysunąć kratkę z piekarnika i na ciasto posypać ananasa . Zmniejszyć nastawienie piekarnika na 180 * i jeszcze 40 minut .Posypać po ostudzeniu cukrem pudrem.