ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Ciasto biszkoptowe z dodatkiem galaretek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie i proste ciasto z galaretkami

Ciasto biszkoptowe z dodatkiem galaretek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto biszkoptowe z dodatkiem galaretek

 

  • 6 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 budynie malinowe
  • 3/4 litra mleka
  • kostka margaryny
  • 2 paczki Delicji
  • 2 galaretki rubinowe
  • 2 galaretki turkusowe

Sposób przygotowania:

Ciasto biszkoptowe z dodatkiem galaretek
Przygotować biszkopt: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, wymieszać delikatnie z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać ciasto na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Piec ok. 30-40 minut w temp. 160 c. Pozostawić do wystygnięcia.Galaretki zalać wrzątkiem, pozostawić do całkowitego zastygnięcia. Gdy stężeją wyjąć z miseczek i pokroić w kosteczki.Przygotować masę budyniową: W odrobinie mleka rozprowadzić budynie, resztę mleka zagotować z dodatkiem odrobiny cukru. Mieszankę wlać, ugotować budyń. Po wystygnięciu utrzeć z rozmiękczoną margaryną.Połowę masy rozprowadzić na biszkopcie, po czym wyłożyć delicje, pozostałą resztę masy, wstawić na chwilę do lodówki, posypać kostkami galaretek. Schłodzić
Ciasto biszkoptowe z dodatkiem galaretek
Na ostygnięty biszkopt wyłożyć masę budyniową, na to ułożyć delicje
Ciasto biszkoptowe z dodatkiem galaretek
Przykryć ciasto pozostałą masą i wstawić do lodówki
Ciasto biszkoptowe z dodatkiem galaretek
Stężałe galaretki pokroić w kostkę, posypać ciasto
Ciasto biszkoptowe z dodatkiem galaretek
Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia