Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z dodatkiem galaretek
Przygotować biszkopt: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, wymieszać delikatnie z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać ciasto na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Piec ok. 30-40 minut w temp. 160 c. Pozostawić do wystygnięcia.Galaretki zalać wrzątkiem, pozostawić do całkowitego zastygnięcia. Gdy stężeją wyjąć z miseczek i pokroić w kosteczki.Przygotować masę budyniową: W odrobinie mleka rozprowadzić budynie, resztę mleka zagotować z dodatkiem odrobiny cukru. Mieszankę wlać, ugotować budyń. Po wystygnięciu utrzeć z rozmiękczoną margaryną.Połowę masy rozprowadzić na biszkopcie, po czym wyłożyć delicje, pozostałą resztę masy, wstawić na chwilę do lodówki, posypać kostkami galaretek. Schłodzić